תבשיל קליל של קציצות עוף נימוחות עם שעועית ירוקה רעננה ותוספת צנוברים, שיעניקו לגוף שומן טוב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לטיגון:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
מערבבים את כל החומרים לקציצות לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות במקרר.
2
מגלגלים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג-פונג.
3
מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את הקציצות דקה-שתיים מכל צד רק עד שהן מחליפות צבע. מוציאים לכלי אחר.
מבשלים את הקציצות והשעועית ברוטב ומגישים:
4
מרוקנים את מרבית השמן מהמחבת ומשאירים כמות של 3 כפות בערך. מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מחזירים את הקציצות ויוצקים כ-1/2 כוס מים רותחים. מחזירים לרתיחה ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית עד שמתקבל מרקם של רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
5
מוסיפים שעועית ירוקה, מנענעים את הסיר, מכסים ומבשלים עוד 10-8 דקות רק עד שהשעועית מתחממת ומתרככת מעט. מכבים, מפזרים שקדים או צנוברים ומגישים.